JACUZZI®

En guide som förklarar skillnaden mellan Jacuzzi®, spabad och bubbelpool

Jacuzzi®

Jacuzzi® är ett registrerat varumärke som kommer från Italien och uttalas: [jaˈkuttsi]).

Företaget grundades redan 1915 av sju Italienska bröder som ursprungligen tillverkade flygplanspropellrar av trä.
1920 försökte man bygga och designa ett eget flygplan där man använde sig av laminerat trä. Tyvärr inträffade en olycka 1921 med det enda flygplanet man byggt där Giocondo Jacuzzi tillsammans med piloten och 2 anställda omkom.

År 1956 drabbades Candido Jacuzzis barn av reumatoid artrit (RA) som även kallas för ledgångsreumatism. Bröderna uppfann då en pump (J-300) som kunde sänkas ned i badvattnet och ge hydroterapibehandling.

1968 konstruerade man det första Jacuzzi® badkaret med integrerade jetmustycken och 1970 introducerades en större modell för grupper och familjer.

Jacuzzi® var med andra ord skaparen och först ute på marknaden med bubbelbadkar eller spabad. Namnet förknippas i folkmun med bubbelbadkar, bubbelpool och spabad för deras långvariga historia i branchen. Ordet Jacuzzi® är varumärkesskyddat (Trademark).

Jazucci® utomhus eller inomhus?

Flera år gick tills Roy Jacuzzi, tredje generationen av familjemedlem började marknadsföra och producera det första Jacuzzi® badkaret för kommersiellt bruk.

Man insåg snabbt en efterfrågan för att både kunna placera ett Jacuzzi® utomhus men även kunna installera ett inomhus.
Dom som badat i ett spabad eller Jacuzzi® utomhus känner nog igen sig med den sköna känslan av frisk luft och avkoppling.

Bubbelpool eller bubbelbadkar

För vissa kan orden Bubbelpool och bubbelbadkar ha samma betydelse som Jacuzzi®.
Vi har redan gått igenom skillnaden mellan dom olika orden men vill ändå påpeka en viktig aspekt.

Ordet bubbelbad kan låta som att Jacuzzi® eller spabad kan användas med medel som skapar skum eller bubblor.

Detta ska man inte tillsätta för vatten i ett spabad eller Jacuzzi® som skummar ska inte användas.

Som regel kan man tänka på att skummande eller grumligt vatten har fel Ph-värde och skall rengöras innan användning. Olika delar kan ta skada av tillsatser och skapa beläggningar så undvik all typ av skummande medel i ditt bubbelbadkar, Jacuzzi®, bubbelpool eller vad du nu valt att kalla det =).

Utespa och spabad

Spabad kan beskrivas som en modern variant av en bubbelpool eller bubbelbadkar.

Oftast har man försökt isolera baden för att dom står utomhus året om. Även värmare och belysning brukar vara installerat och du som kund kan uppgradera spabadet med olika typer av tillval.

Du som läsare är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller är intresserad av någon modell som vi tillhandahåller.

 

Välkommen!