Hög Kvalitet

VELOXIA

Tillverkningsmaterialer

Redan innan du börjar titta på olika modeller och valmöjligheter kan det vara bra att känna till vilka olika funktioner samt material som Noviteks spabad använder sig av.

Vi har valt att använda komponenter och material som vi anser är dom bästa för just användandet och sett till dom skiftande förhållandena vi har i norden. Dom håller för tiden, vädret och ser till att du som ägare känner dig nöjd.

Jetmunstycken

Jetmunstycken från Balboa. Beroende på model skiljer sig storlek, antal och utformning men alla har riktbara och vissa roterbara.

L

Bottenskivan

Bottenskivan av kraftig Abs. Vissa andra tillverkare använder enbart glasfiber där stenar och annat går genom botten.

L

Akrylen från världsledande Aristec

Vi använder antingen Abs akryl eller vanlig akryl där ett vattenskydd installeras mellan akrylen och akrylförstärkningen. Detta leder till lång livslängd och minimerar risken för vattenskador vid osmos.
L

Panelen

Panelen av hållbar UPM komposit. Samma används för byggnation av altan och terass. Håller för alla väder.
L

Bottenisolering

Bottenisolering 8cm, du behöver inga extra isoleringsskivor under spabadet.

L

En hållbar och kvalitativ aluminiumram

Under panelen har du inga extra balkar eller brädor vilket underlättar om du behöver service.
L

Inbyggnadspanel – Fabriksmonterad panel för nedsänkning

I våra serier Standard, Special och Exclusive kan du välja till fabriksmonterad panel för nedsänkning. Tack vare panelen kan nedsänkning i altanen, trädäcket eller terassen ske utan att särskilda serviceluckor krävs.

Material och Funktioner

NOVITEK SPABAD

Teknisk Information

Läs information om materialvalen och funktionerna. (Vi förbehåller oss rätten till ändringar)

N

Värmeisolering

Sidorna och botten på spabaden är isolerade med ett finländsk polyuretanisolering (sidorna 3 cm) (botten 8cm), som garanterar en av marknadens bästa isolering. Med hjälp av bra isolering blir även driftkostnaderna lägre.

Läs mer på: www.finnfoam.se

N

Hållbart isoleringslock

Alla våra spabad levereras med ett 12cm tjockt isoleringslock. Detta minskar energiförbrukningen och spabadet kan användas året runt även i väldigt kalla förhållanden.

Isolering: www.bewi.com
Tillverkning: www.va-varuste.fi

N

Aluminiumram och konstruktion

Varje spabad är konstruerade med en hållbar aluminiumram. Aluminiumramen fördelar vattnets vikt jämnt utmed hela spabadet. Ramen är tillverkad och isolerad så att det inte sker nån värmeförlust i elektronikdelarna.

Läs mer på: www.makelaalu.fi/sv/

N

Styrenheter, värmeelement, kontrollcenter

Novitek-spabad använder sig av styrenheter från marknadens ledande tillverkare, Amerikanska Balboa. Överlägset tillförlitliga och hållbara styrenheter som är byggda för att tåla alla väderförhållanden.

Läs mer på: www.balboawater.com

N

Pumpar

Hydromassagepumparna kommer från Amerikanska Balboa. Dom energieffektiva filtreringspumparna kommer från Österrikiska Kollers som har över 40 års brancherfarenhet och anses vara i framkant inom spabads teknologin. Vi använder inte separata jetmunstycken, då den typen av luftbubblor ofta känns svala, och kyler samtidigt vattnet.

Läs mer på https://whirl.rkoller.com/
och www.balboawater.com

N

Munstycken och kontrollventiler

På insidan hittar du både raka, roterande och riktade munstycken. Eventuellt underhåll och service av spabadens massagejets och munstyckskroppar har särskilt beaktats vid tillverkningen. Dom flesta spabaden har också tryckregleringsventiler för att justera massageeffekten, som också är högkvalitativ Balboa-produktion.

Läs mer på: www.balboawater.com

N

Vattenledningar och avstängningsventiler

Vattenledningar som används i spabad är flexibla rör tillverkade av Toppi Oy och tillverkade av återvunnet material. Fördelarna med flexibla vattenrör är bl.a åtkomst vid nödvändig service eller reparation. Med hjälp av avstängningsventiler kan vattentillförseln stängas av, till exempel till pumpen, så att eventuell trasig pump bekvämt kan bytas ut utan att tömma spabadet.

www.balboawater.com

N

Bottenmaterial

I botten på alla våra modeller hittar du ett tjockt lager av isolering, vilket gör att det inte finns något behov av att installera separata isoleringsskivor under spabaden (isoleringstjocklek på basen 8 cm). Basen av ABS-plasten behandlas med ett 5cm tjockt lager av polyuretan. Sedan isoleras det med Finnfoams 3cm tjocka polystyrenskivor som är ett starkare material än polyuretan. Detta skyddar badens bottenisolering och teknik samt säkerställer att vikten inte bli något problem.

Läs mer på: www.senoplast.com
och www.finnfoam.se

N

Kompositfasad

Till spabadens fasad används ett hållbart kompositmaterial från UPM. På grund av sina unika egenskaper passar det perfekt till alla väderförhållanden. Komposit håller sin färg och form bra, den är lätt att rengöra så ditt spabad ser fräscht ut även efter många års användning.

Läs mer på: www.upm.com

N

LED-belysning

LED-belysningen består av flera färger och skapar en stämningsfull atmosfär som hjälper dig att slappna av. Till Special- och Exclusive serierna kan du även köpa till LED-belysning för munstycke och vreden.

N

Fiberfiltrering & ozonering

Fiberfiltreringssystemet tar bort större skräp, partiklar och smuts som lossnat från huden. Ozonrengörningen tar bort bakterier och dödar algsporer så att vattnet alltid är fräscht och skinande klart.

Funktioner

NOVITEK SPABAD

Kontrollpaneler

Våra val av Balboas kontrollenheter

Novitek Standard

TP500
(Balboa)

Novitek Special

TP700
(Balboa)

Novitek Exclusive

Touchscreen ST2T
(Balboa)